torstai 22. toukokuuta 2014

Hakuhommia

Vietettiin hakuporukan kanssa tosiaan oikein tehokas treeniviikonloppu. Oltiin meidän mökillä ja siinä liepeillä olevissa maastoissa - näppärää kun tukikohta oli lähellä :) Ja toki vaihdettiin välillä vapaalle: istuttiin iltaa, saunottiin ja grillattiin herkkuja, sillä välin kun koirat kirmaili tai lepäili keskenään.

Laralle tehtiin ekana päivänä hajunhakuja. Lähinnä muistuteltiin sille tätä hommaa ja mentiin siis nenä auki aluksi. Ihan kivasti lähti homma käyntiin, vaikka keli olikin kuuma - onneks radalla oli sen verran ojaa ja rapakkoa, että koirat pääs juomaan ja pulahtamaan välillä. Lara oli oikein pätevä pikku bc... Mutta taaskin mulle tuli sellaset vibat, että se meni viimeset kerrat jo tyyliin "Huoh, no tuollahan se on, senkin urpo... mitäs siellä liinan perässä roikut kun antasit mun mennä..."


Toisena päivänä mentiinkin sitten ekaa kertaa haamuilla. Koitetaan nyt niillä alkaa työstämään sitä suoraan menoa. Ukko (tai akka :D) oli valmiiksi aika syvällä, ja Laralle näytettiin ukko keskilinjalta. Tämän jälkeen koiran kääntö poispäin, ja ukko eteni vielä vähän syvemmälle ja kokonaan piiloon. Koiran kääntö takaisin kohti piiloa ja siitä sitten lähetys. Yhdellä kerralla haju jäi jotenkin hassusti pyörimään, ja Lara pyöri moneen kertaan piilon lähellä mutta kesti tosi kauan löytää. Ajattelin jo hetken, että kutsunko takaisin ja lähetän lähempää uudelleen, mutta annoin olla. Ja hyvä niin - sinnikkäästi ja itsenäisesti se kuitenkin työskenteli loppuun saakka. Oikeastaan ihan hauska, että sille tuli vahingossa tuollainen tilanne. Se tiesi kokoajan, että jossain se akka piileksii, ja sai sitkeästä työskentelystä hyvän palkan.




Jäi kyllä hyvä fiilis noista haamuista. Lara tuntuu nauttivan enemmän, kun se saa työskennellä itsenäisemmin ja liikkua vapaasti. Oli kuitenkin ihan hyvä avata nenä ensin noilla hajunhaku -hommilla. Mutta eipä siinä muuta, kun jatkossakin täpinää touhuun haamuilla ja ukot vaan kunnolla piiloon.



Joku oli muuten viikonlopun jälkeen melkoisen väsynyttä koiraa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti