keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hakuilua ja ilmaisutreeniä

Meidän hakutreenit jäi tuossa kesän aikana todella vähäisiksi. Oikeastaan nyt vasta syksyä kohti on taas herätty senkin lajin pariin. Eipä tuo tauko siltikään vahinkoa näyttäisi tehneen - ainakin maalimiesmotivaatio on ollut tauon jälkeen melkosen kohdillaan :D

Itse asiassa viime treeneissä Lara teki ekan pistonsa ilman mitään apuja. Eli me jäätiin Laran kanssa odottelemaan, kun muu porukka eteni keskilinjaa pitkin jonkin matkan päähän ja katsoivat sopivan piilon ja lähetyslinjan valmiiksi. Mm meni kohtuu syvälle, ehkä 40-50 metriin, ja lähetyslinja kulki keskilinjalta hieman etuviistoon suoraan piilolle.

Toin Laran paikalle ja lähetin merkitystä paikasta. Ja sinnehän se uppos. Yllätyin kyllä itsekin millä vauhdilla se lähti - ja vieläpä kohtuu suoraan! Hyvä me :DNo tästäpä innostuneena alettiin sit oikeen tosissaan rakentelemaan ilmaisua. Rullakoirahan Larasta tulee, ja nouto on tällä hetkellä ihan kohtuu vahvoilla. Ainakin pito on ihan jees. Opetin sille pari viikkoa sitten "uuden" noudon, uudella sanalla, luovutus sivulle. Tätä reenailtiin kapulan kanssa jonkin aikaa. Palkan laitoin yleensä eteen, eli Laran piti hakea kapula palkan vierestä. Sit yhdistin tähän kuvioon valjaat ja liinan kiinnityksen -> vasta sen jälkeen tuli vapautus palkalle eli lupa irrottaa.

Tässä vaiheessa oli suht mutkatonta ottaa mukaan mm ja irtorulla, ja nyt Lara osaa ilmaisun noin niinkun periaatteessa, ja siis ihan sisällä. Välillä se tosin jää kyttäämään mm:n viereen, että josko se palkka sittenkin tulisi suoraan, ja välillä tarjoaa mulle pelkkää sivulletuloa. Oon tässä tapauksessa vaan odotellut, että koira itse hoksaa mitä tehdä. Pari kertaa Lara on sylkenyt rullan ennen aikojaan, sit oon vaan sanonut "oho" tms. ja ottanut alusta. Ihan hyvin Lara kyllä tuntuu muistavan noudon "perusperiaatteet", ja huomaa aina itsekin että kapulan putoaminen on virhe. En ole kuitenkaan hyväksynyt sitä, että se pudottaa ja sitten korjaa, vaan vähäeleisesti ottanut homman uudelleen. Rakennellaan tuota meidän rutiinia nyt ihan sisällä ja siirrytään sit ulos uusiin haasteisiin. Ettei tule sitten liikaa haasteita kerralla.

Täytyypä laitella sit jossain vaiheessa pätkää meidän ilmaisuhommista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti