lauantai 15. helmikuuta 2014

Aksantäyteinen viikonloppu

Kerrattiin perjantain treeneissä rengasta, pituutta ja pussia. Etenkin pussin sujuminen oli melkoisen yllättävää, koska umpipussia ei olla ihan hirmuisesti treenattu. Lara teki sitä kuitenkin tosi reippaasti ja tarjosi sitä mielellään. Esteosaaminen on mennyt aika lyhyessä ajassa nopeasti eteenpäin, tosin onhan tehtävää vielä etenkin keppien ja kontaktien osalta hirmuisesti.

Lauantaina meitä oli kouluttamassa Outi Koski. Päästiin tehokkaasti käsiksi yhteen suurimpaan pulmaan, nimittäin Laran tapaan hakeutua kovassa vauhdissa ohjaajan jalkoihin, ja tällöin ohjaus (ja kaikki muukin) yleensä unohtuu. Outin mukaan tämä onkin paimenilla melko yleistä. Tehtiin pieni harjoite: Ohjaaja juoksi Larasta poispäin lelun kanssa, pudotti lelun matkalla Laran nähden ja Outi päästi Laran irti. Lara ei vilkaissutkaan leluun, vaan juoksi suoraan ohjaajan luokse. Tätä aletaan nyt työstää siten, että vastaavanlaisilla harjoituksilla opetetaan koira kiinnittämään huomio leluun. Eli kun koira juoksee lelusta ohi, sanotaan "hups" tms. ja kannustetaan koira hakemaan lelu. Tästä palkaksi leikkiä lelulla. Kun tämä sujuu, samaa harjoitetta siirretään esteille. Tavoitteena on, että koira alkaa seurata paremmin ohjausta myös kovassa vauhdissa, että lelua voidaan jatkossa käyttää sujuvasti palkkana ja että saadaan parannettua koiran irtoamista.

Laran laajoihin takaakiertokaarroksiin saatiin neuvoksi laittaa palkka aina siivekkeen taakse, jotta koiran on pakko kääntyä tiukasti. Vaihtoehtoisesti avustaja voi heittää palkan siivekkeiden välistä. Näitä pitää muistaa treenata molempikätisesti.

Tosi kiva ja antoisa koulutuspäivä, Lara sai omantasoistaan treeniä ja ohjaaja sai vinkkejä mieltä askarruttaviin asioihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti