maanantai 24. helmikuuta 2014

Putkitreeniä ja nenän käyttöä höntsäillen... :)

Otettiin tänään työn alle hankalammat putkikulmat. Putki oli kaarella, ja lähdettiin tekemään putkeenmenoja kulmaa pikkuhiljaa vaikeuttaen. Saatiin heti muutama onnistuminen tosi vaikeastakin kulmasta. Otettiin sama putki myös osaksi rataa.

Toisena pätkänä oli hyppyjä ja putki, jotka oli asetettu ympyrän muotoon. Ajatuksena oli ohjata koiraa niin, että itse liikkuu mahdollisimman vähän. Lara osasi yllättävän hyvin, eikä tullut ohjaajan jalkoihin kuin muutaman kerran. Tässä kiinnitettiin huomiota palkkauksen suuntaan. Lara selvästi lukitsi seuraavan esteen jo edellistä suorittaessaan, ja eteni paikoitellen tosi sujuvasti. Siis jonkinlaista estehakuisuutta on jo kehittynyt, hyvä!

Viimeisenä kokeiltiin suoraa pätkää putki-hyppy-rengas-hyppy. Ohjaajakin sai juosta... :) Lara on kehittynyt renkaalla tosi varmaksi suorittajaksi, ja se hakee ja lukitsee renkaan hyvissä ajoin. Ohjaajan jalkoihin Lara hakeutui välillä hyppyjen kohdalla, mutta tässä kiinnitettiin huomiota selkeään käsiohjaukseen. Hyvällä ohjauksella Lara menikin paremmin. Se ohjaus vaan meinaa välillä unohtua, kun itse pitää pinkoa niin kovaa :)

Tässä yksi päivä metsälenkillä kokeilin huvikseni, hoksaako Lara hakea minulta pudonneen hanskan. Pudotin käsineen ja edettiin n. 15m, kun pysähdyttiin ja sanoin Laralle "mikä jäi" tms, ja näytin kädellä tulosuuntaan. Lara lähti heti etsimään osaksi nenällä, osaksi silmillä. Oli jo pimeää, eli ihan pelkästään katseen varassa se ei voinut työskennellä. Lara meni epäröimättä hanskan luo, nuuhki sitä ja jäi katsomaan minua. Kehuin kovasti, ja Lara otti hanskan suuhunsa ja lähti iloisena kirmailemaan ympäriinsä. Luovutuksessa on siis työstettävää... :D Mutta tosi kiva tietää nyt, että esineiden opetukselle on hyvät pohjat olemassa.



Tosin tiesin jo aiemmin, että Lara etsii nenällään esim. heittämäni kävyn tai kepin metsästä, ja se löytää sen joka kerta oikeastaan pomminvarmasti. Eikä muuten luovuta ennen kuin löytyy... ! Tosin kävyn löytyessä Lara lähtee saaliinsa kanssa kirmailemaan ja yleensä järsii sen palasiksi... :D Mutta osaapa ainakin nekkuaan käyttää. Hyvä tietää tunnarinkin opetusta ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti