perjantai 7. helmikuuta 2014

Oho, joko se tekee rataa...

Tänään aksassa kokeiltiin jo vähän pidempää rataa erilaisine ohjauskuvioineen. Rata oli mutkitteleva, ja sisälsi hyppyjä ja putkia. Lara ja kartturi pääsivät treenailemaan valssia ja pakkovalssia.

Suurimmaksi kompastuskiveksi muodostui ensimmäinen putki. Radan alussa hyppy, hyppy ja putken pää olivat suorassa linjassa, mutta putken toinen pää näkyi myös suoraan lähtöpaikalle. Jostain syystä tuo toinen pää imi tosi vahvasti. Tuntuu, että Laralle voi jäädä jokin toiminto vahvasti "päälle", ja esimerkiksi tuota väärää putken päätä se tarjosi sinnikkäästi kaikista kikoista ja eri ohjaustyyleistä huolimatta. Muutettiin koiran lähetyspaikkaa niin, että toinen putken pää ei ollut niin houkuttelevasti tarjolla, ja näin saatiin pari onnistumista. Mutta taas samaan paikkaan palatessa... sama pulma. Hmmh. Lara ei välttämättä edes katsonut ohjausta, vaan se lukitsi väärän putkenpään jo istuessaan.

Toisaalta on tietysti hyvä, että Lara irtoaa putkeen kivasti, mutta jotenkin pitäisi tasapainottaa tilannetta. Voipi olla, että Laraa on palkattu turhan usein juuri putkien jälkeen, ja sen takia se menee mielummin suoraan putkeen, kuin suorittaa muita esteitä "ohjaajan iloksi". Palkan eteenhän Lara aina työskentelee, eikä miellyttämishalua ole ainakaan vielä ilmennyt juuri nimeksikään.

Mietitään nyt jatkossa vähän tuota palkkausta ja palkataan enemmän eri esteillä. Viime treeneissä tehdyt irtoamisharjoitukset on hyviä, näitä lisää hypyillä ja häiriöksi lisätään putkenpäitä. Vahvistellaan esteiden nimiä erottelutreenillä. Välillä palkan antaminen ihan kädestäkin voisi olla hyvä, ohjaaja saisi Laran silmissä enemmän merkitystä. Paljon olisi tehtävää, mutta onhan tuota aikaa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti