perjantai 22. marraskuuta 2013

Aksailua

Tänään oli toiset agitreenit hallissa. Meillä oli kolmen hypyn rata, kaksi hyppyä olivat melko suorassa linjassa peräkkäin, ja kolmas hyppy teki linjasta hieman kaarevan vasemmalle. Rimojahan meillä ei vielä esteissä ole, vaan siivekkeiden välissä maassa on muoviset ja hyvin erottuvat, alle 10 cm korkeat "pentuesteet".

Lara treenasi rataa kolme kertaa, ja oli aina välillä autossa. Ensimmäisellä kerralla Lara kävi aika kierroksilla. Harjoittelimme niin, että avustaja piti Laraa kiinni ennen ensimmäistä estettä. Menin itse jo valmiiksi ensimmäisen esteen taakse, ja palkkasin heittämällä lelun toisen esteen läpi. Näitä tehtiin n. 5 kpl. Laran keskittyminen pysyi tosi hyvin, ja hajut tai muut koirat eivät juuri kiinnostaneet. Lelupalkka toimi, leikittiin kahden lelun leikkiä patukoilla.

Toisella kerralla avustaja piti edelleen Laraa kiinni, ja tavoitteena oli ohjata Lara toisenkin esteen läpi ja palkata sitten kohti kolmatta estettä. Ensin menin toisen esteen taakse valmiiksi, Laralla oli suora linja juosta esteiden läpi. Palkkasin heittämällä lelun kolmannen esteen taakse. Kokeilimme myös sitä, että en ota etumatkaa niin paljoa, vaan lähden itse liikkeelle suunnilleen ensimmäisen esteen kohdilta. Kiirehän siinä tuli, minulle nimittäin.

Kolmannella kerralla Lara oli jo rauhoittunut jonkin verran. Ajattelin, että mielentila on sopiva siihen, että harjoittelemme hieman paikalleen jättämistä ja odottamista. Jätin Laran odottamaan reilusti ennen ensimmäistä estettä, kävelin ensimmäisen esteen taakse ja tulin takaisin palkkaamaan namilla. Näitä harjoituksia tehtiin varioiden ehkä 10. Viimeisellä kerralla menin itse ensimmäisen esteen taakse, annoin Laralle luvan tulla ja ohjasin toisen hypyn läpi. Avustaja palkkasi Laran lelulla kolmannen esteen jälkeen. Saatiin hyvä onnistuminen viimeiseksi.

Saatiin ihan hyvät treenit aikaiseksi. Eniten tyytyväinen olen Laran mielentilaan, koska nyt se keskittyi huomattavasti paremmin, kuin ensimmäisissä hallitreeneissä. Olen myös tosi mielissäni siitä, että lelupalkka on alkanut toimia Laralla tosi hyvin.

Olen myös tosi tyytyväinen siihen, että vaikka sähäkkä tyttö onkin, niin saatiin tehtyä vähän noita odottamisharjoituksiakin - ja ennen kaikkea onnistuneesti. Seuraava asia, jota voitaisiin siihen liittyen kehitellä ja kotona harjoitella, on kehittää lähtöasentoa varten rutiini (esim jalkojen väliin istuminen). Mutta eihän tuolla vielä kiire ole, ensin keskitytään ohjaustekniikoihin ja esteopetukseen.

Minun pitää kiinnittää ohjauksen selkeyteen enemmän huomiota, etenkin käsiin. Ja pitää alkaa taas palautella mieleen sitä, millaista on treenata aksaa nopean koiran kanssa :) Eli vipinää kinttuihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti