perjantai 15. marraskuuta 2013

Ensimmäiset hallitreenit

Tänään korkattiin agilitytreenien talvikausi hallissa. Teemana oli takaakierrot ja valssit, ja esteitä oli kolme: putki ja kaksi hyppyä. Putki oli kaarella ja hypyt putken molempien päiden jälkeen.

Palkkana oli tänään lelu. Palkka oli aluksi siivekkeen takana, jonne ohjasin koiran putken jälkeen. Kun tämä alkoi sujua, otin palkan käteen ja ohjasin koiran lelun avulla siivekkeiden välistä. Tässä tein valssin ennen palkkaamista.

Treenattiin kolmessa pätkässä, jokaiselle osiolle toistoja tuli 4-6. Lara teki hyvin, viimeisiä suorituksia voisi sanoa jopa sujuviksi. Lara pääsi selvästi jyvälle, mistä hommassa oli kyse, koska viimeisillä suorituksilla se ei tarvinut enää niin paljon työntöä takaakiertoon ja koira irtosi siis itsenäisemmin. Putkeenmenot olivat vahvoja kuten ennenkin, ja putkea Lara tarjosikin koko ajan.

Ensimmäinen osio meni Laran osalta kuitenkin lähinnä pellehyppyjen esittämiseksi. Kierrokset nousivat jostain syystä aivan liikaa, kun päästiin halliin sisälle ja aloitettiin treenit. Saatiin kuitenkin muutama onnistunut suoritus, ja Lara rauhoittui autossa vähän aikaa sillä välin, kun muut treenasivat. Kun enimmät höyryt oli päästetty pihalle, keskittyminen paranikin huomattavasti ja Lara katsoi ja kuunteli ohjausta.

Minun pitää kiinnittää jatkossa huomiota siihen, että leikitän Laraa hieman rauhallisemmin, jotta vire ei nouse treeneissä ihan huippuunsa. Lara tykkää etenkin repimisestä ja taistelusta, ja sehän tuota koiraa nostattaa. Minulla onkin vielä paljon opittavaa tällaisen hieman vietikkäämmän koiran treenaamisesta, koska edellistä harrastuskaveria oli puolestaan vaikeaa innostaa yhtään millään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti