torstai 28. marraskuuta 2013

Ruututreeniä

Treenailtiin ruutua pihalla pitkästä aikaa.

Namialusta oli ruudun keskellä, ja päästin Laran jonkin matkan päästä nameille. Käskysana "ruutuun" tuli tänään treeniin mukaan. Pidensin matkaa muutaman toiston jälkeen niin, että Lara ei nähnyt namialustaa, vaan pelkkä nauha ja tötsät näkyivät. Lara alkoikin pian tarjota namialustalle menoa itsenäisesti, naksuttelin ja kävin palkkaamassa tästä. Viimeiseksi vein ruutuun lelun, ja päästin Laran hakemaan sen. Sitten pidettiin reilu tauko.

Tauon jälkeen otettiin vielä muutama namialustalle lähetys. En vaatinut namialustalla mitään erityistä toimintoa, naksutin vain kun Lara meni namialustan luo seisomaan ja katsoi minuun. Namialusta muuntui näin vähän huomaamatta targetiksi. Jatkossa pidetään alusta ruudussa niin kauan, että alustalle menosta tulee varma. Sitten alan pikkuhiljaa pienentää namialustan kokoa.

Ruututreenien jälkeen pidettiin taas taukoa, ja treenattiin sen jälkeen vähän paikkamakuuta. Kokeilin tässä ensimmäisen kerran takapalkkausta Laralle. Heitin patukan nurmikolle, ja pyysin Laran sivulle vähän matkan päässä (lelu jäi taakse). Aluksi Lara vilkuili lelua, mutta ymmärsi jutun juonen nopeasti. Lara teki pari tosi hyvää perusasentoa kontakteineen, ja vapautin sen näistä palkalle naksuttimella. Lopuksi jätin koiran maahan, kävelin itse vajaa 10m poispäin, palasin jonkin matkaa takaisin ja päästin Laran naksuttamalla palkalle.

Todella mielenkiintoista oli, että takapalkka toimi sivulletulojen kanssa näin hyvin. Nythän olin itse neutraalissa asennossa, kädet rennosti sivuilla. Ajattelin, että takana oleva palkka voisi hieman häiritä ja kääntää koiraa. Laran perusasennot olivat kuitenkin kohdillaan, ja ennen kaikkea hyvä kontakti tuli samantien.

Jäi tosi hyvä mieli tämän päivän treenistä. Ehkä olennaisinta oli, että suunnittelin treenin etukäteen huolellisesti. Suunnitelmallisuus kannattaa.

2 kommenttia:

  1. https://www.riemurasia.net/video/Koira-auttaa-polttopuiden-kantamisessa/133054
    hyvin koulutettu pulska manu :D

    VastaaPoista