maanantai 25. marraskuuta 2013

Kaukojen alustusta

Tehtiin namin kanssa pientä treeniä, teemoina m-i-m ja m-s-m.

Maahanmeno on Laralla nopsa ja hyvä. Takakoivet tuppaavat tosin herkästi lupsahtamaan lonkalle, jos joutuu yhtään pidempään odottelemaan. Kuulemma tämä on kuitenkin pennuilla vielä normaalia. Eipä olla ihan hirveästi paikkista vielä treenattukaan. Paikkis pitäisi treenata yhtenä liikkeenä, johon kuuluu aina tietty asento, eikä niin, että paikkamakuu on sellaista epämääräistä ja vapaamuotoista paikallaan hengailua. Sitten, kun otetaan paikkis kunnolla työn alle, niin täytyy kitkeä tuo lonkalla lepäily pois. Tarpeeksi lyhyitä jättöjä, ja tarpeeksi hyvä palkka. Olen huomannut, että lelupalkalla asento on huomattavasti terhakkaampi ja pysyy hyvänä lähes aina.

Maasta istumaan -vaihtoja kun ei olla aiemmin tehty, niin nyt aloiteltiin ihan namittamalla pään yli taaksepäin. Naksutin oli tässä apuna. I-m sujuu hyvin ilman käsiapujakin, vaikka tuskin koirilla tässä ongelmia yleisesti onkaan. Maahanmenossa käskysanaksi tulee varmaankin "maahan" + ehkä käsimerkki, istuessa "istu" + käsimerkkinä käden nosto suoraan ylös.

Tehtiin muutama kerta myös m-s-m -vaihtoja. M-s namitin "vetämällä nenästä", ja Lara nousikin kivasti. Tässäkin maahanmeno on nopsa, Lara suorastaan lysähtää seisomasta maahan. Naksuttelin näissäkin vaihdoissa. Tähän käskysanaksi on tulossa varmaan "nouse" + käsimerkkinä käden nosto sivulle, maahanmenossa "maahan" + ehkä käsimerkki.

Jossain vaiheessa, kun liikeradat alkaa olla hallussa, kokeilen Laralle takapalkkaa. Voisi toimia hyvin tällaisissa yksinkertaisissa jutuissa. Laralla on kuitenkin jo itsehillintää ja kuuliaisuutta sen verran, ettei ryntää ilman lupaa palkalle.

Ollaan nyt treenaillessa noudatettu neuvoa, jonka mukaan käytetään näissä yksittäisissä harjoituksissa namipalkkaa ja lopuksi tulee kunnon lelupalkka. Voi, miten pieni bc onkaan iloinen kun saa oman purutyynyn retuutettavaksi treenin jälkeen :) Aksatreeneissäkin Lara sai tyynyn treenien jälkeen, ja kylläpä kantoi sen ylpeänä ulos hallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti