lauantai 16. marraskuuta 2013

Noutoharkkaa

Treenailtiin kotosalla vähän noutojuttuja.

Otettiin tänään työn alle puinen noutokapula. Noudon treenaus on Laralla aloitettu muovisella letkunpätkällä, ja kun siitä on tullut melko vahva, niin ollaan nyt tehty hieman treeniä puulla ja hieman metskulla.

Aluksi Lara selvästi arasteli painavamman esineen nostamista. Helpotin vähän, ja naksutin ensin koskemisesta ja pienestä nostosta. Parin kerran jälkeen Lara muistikin, että mistä tässä hommassa olikaan kysymys, ja nosti hyvin. Ote oli kuitenkin melko uuden esineen kanssa vielä epävarma, ja kapula ei pysynyt suussa kun tartuin siihen kädellä.

Naksuttelin pelkkiä nostoja vielä viitisen kertaa. Ote paranikin huomattavasti ja Lara poimi esineen rohkeasti. Esine pysyi oikein tukevasti paikallaan kun koskin ja tökin sitä. Lara toi kapulan pari kertaa luovutusasentoon asti. Itse luovutusta ei olla vielä otettu kertaakaan, mutta pitoa luovutusasennossa tuli varmaankin 10 sekuntia, kunnes naksutin ja palkkasin.

Oma ennakkoasenteeni oli, että Lara tosiaan arastelisi kapulan painoa ja sitä, että se kolahtaa lattiaan eri lailla kuin kevyt muoviletku. Lara ei kuitenkaan ollut alkuhämmästyksen jälkeen puisesta esineestä moksiskaan, ja kapulan kolina lattialla ei tuntunut myöskään haittaavan (tiedä sitten, mitä alakerran naapurit tuumaavat). Hyvin kuitenkin saatiin treeniä puukapulallakin. Nyt siirrytään noudon osalta kokonaan tuohon puuesineeseen, vahvistellaan sitä ja aletaan seuraavaksi työstää luovutusta. Metskua treenaillaan samassa tahdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti