maanantai 9. joulukuuta 2013

Pa-treeniä hallissa

Tänään hallitreeneissä tehtiin parissa osassa pelkkää perusasentoa. Avustaja oli seuraamassa ja kertomassa, milloin asento on hyvä. Laran pa-paikka oli häiriöstä huolimatta ok, ja nyt katsottiinkin lähinnä kontaktia.

Nyt kokeiltiin niin, että otin mukaan käsiavun ja sillä kontakti nouseekin hyvin oikeaoppiseksi. Itse asiassa kontakti on hyvä aina silloin, kun vasen käsi on jossain muualla kuin normaalisti sivullani. Esimerkiksi pa ja kontakti on tosi hyvät, jos vien vasemman käteni selän taakse. Silloin Lara ei seuraa kättä ollenkaan, vaan tarjoaa hyvin katsekontaktia.

Tuntuukin, että käteni ollessa normaalisti sivulla se on jotenkin tiellä, ja Lara ei nojaudu tarpeeksi eteenpäin, jotta näkisi kunnolla ylös. Silloin "kontaktista" tulee sellaista käden ja käsivarren epämääräistä tuijottelua. Jos käännän ja lasken itse päätäni niin, että näen koiran paremmin, Lara kyllä siirtää katseensa mielummin kasvoihini. Ehkä se on niin juuttunut käteen, että käden paikka yksinkertaisesti määrittää nenän paikan. Nyt on paikallaan tehdä ensin yksinkertaisia kontaktiharjoituksia ja keskittyä sen jälkeen kontaktiin perusasennossa, kun itse asento kuitenkin on hallussa.

Treenien aikana jatkettiin hyväksi havaittua tapaa rauhoittaa koira omalle paikalleen. Lara kesti mielettömän hyvin toisten koirien treenit ja häiriön. Se makoili maassa ja katseli kyllä toisia koiria, mutta kävin palkkaamassa kun se oli nätisti. Palkkana toimi myös se, että kun Lara oli erityisen hyvin, niin käytiin treenaamassa jotain pientä. Olemme nyt treenailleet tätä rauhallista odotusta kotonakin niin, että kun ollaan lähdössä esim. ulos ja puen päälleni, käsken Laran rauhoittua siksi aikaa. Nyt Lara oikeastaan tarjoaa sitä jo itsekin. Ehkä siitä vielä joskus tulee treeneissä hyvin käyttäytyvä otus...

Ensi viikosta alkaen meillä alkaa teemoitetut treenit, ja ensi maanantaina käydään läpi hyppyjen alkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti