perjantai 27. joulukuuta 2013

Pussi ja pituus

Paria uutta estettä treenattiin tänään. Pussia ollaan kyllä tehty ihan vähän joskus kesällä, mutta nyt palauteltiin sitä mieleen. Namialusta oli apuna, ja Lara pinkaisi pussin läpi alustalle ennen kuin kangasta ehdittiin edes nostaa. Seuraavissa toistoissa nostettiin kangasta vähän, ja pussitreenissä ei ongelmaa.

Pituutta tehtiin myös pari kertaa, palikoita esteessä oli kolme. Eipä ihmeitä tässäkään, tosin Lara hyppää pituuden yli varsin korkealta. Myöhemmin, ajan ja treenin myötä hyppytekniikka kehittyy.

Tehtiin tämän päivän treenissä paljon myös odottamisharjoituksia. Laralle on viikon mittaan opetettu jalkojen väliin tuleminen ja siihen istumaan jääminen, ja tätä hyödynnettiin treeneissä. Vielä tarkemmin täytyy jatkossa miettiä sitä, mikä merkki tarkoittaa koiralle liikkeellelähtölupaa. Ja ylipäätäänkin tietysti treenata paikallaan odottaminen  varmemmaksi, ja muistaa palkata siitä tarpeeksi usein.

Laralle kävi tänään uusi tilanne, kun toinen iso koira karkasi kentällä sen luokse leikkimään. Lara säikähti ja meni täysin lukkoon vähäksi aikaa, kunnes tilanne rauhoittui. Se kuitenkin tuli takaisin kentälle namien voimalla, ja teki sen jälkeen joitakin helppoja juttuja. Välillä se vilkuili hieman ympärilleen. Lara palautui kuitenkin hyvin siinä vaiheessa, kun otettiin lelupalkka käyttöön. Leikkihetken ja loppupalkan jälkeen käytöksessä ei ollut enää mitään erikoista.

Lara oli kaikenkaikkiaan vähän rauhaton, varsinkin alussa piippaili vähän väliä. Ensimmäisen setin jälkeen meno rauhoittui vähän, ja Lara jaksoi odotella paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti