perjantai 10. tammikuuta 2014

Juoksuiset treenit

Laran juoksut jatkuvat vielä. Vuoto on selvästi jo vähentynyt, mutta sotkua tuppaa sisälle tulemaan, jos pöksyt eivät ole jalassa. Juoksut vaikuttavat Laraan siten, että se on hieman rauhallisempi kuin tavallisesti ja se ei syty leluista tai taisteluleikeistä niin paljon kuin normaalisti. Tämän päivän aksatreeneissä palkkana toimikin tosi hyvin namit ja leluja käytettiin vähemmän.

Treeni aloiteltiin hyppy-hyppy-putki-takaakierto -sarjalla. Laralle oli selvästi vaikeaa lähteä yhtä aikaa kartturin kanssa, koska se edellyttää jo jonkinlaista imua toiselle hypylle. Lara ei ole myöskään oppinut vielä kovin vahvasti "käteen", joten harjoituksessa käytettiin apuna namialustaa. Namialustan käytön jälkeen Lara oppi, miten rata menee, ja haki katseellaan putkea jo lähtölupaa odottaessaan (lähtöpaikalta suora linja putkeen). Viimeinen takaakierto meni joka kerta hyvin.

Laralle muistuteltiin puomia, ja se olikin hyvin mielessä. Lara tarjosi puomille menoa itsenäisesti. Aluksi nameja oli 3-5, ja lopuksi nami oli vain puomin päässä. Kerran se meni liiankin vauhdikkaasti puomin alastulolla, ja meinasi horjahtaa. Harjoitukset on tehty toistaiseksi hihnassa juuri tästä syystä, ennen kuin puomista tulee varma.

A-estettä kokeiltiin ensimmäistä kertaa tänään, ja Lara meni sen namin voimalla kivasti. Lara kyllä oudoksui hieman päällysteen rapinaa kynsien alla, mutta tämä unohtui nopeasti. Lara osasi jarruttaa alastulolla hyvin, ja suoritti esteen hallitusti. Myöhemmin muita harjoituksia tehdessä Lara pääsi karkaamaan A-esteelle, ja suoritti sen itsenäisesti ja puhtaasti. Vähän rämäpää tuo on, ja täytyy jatkossa katsoa tarkemmin, ettei se pääse vastaavasti karkaamaan ja tunaroimaan esim A-esteellä.

Lopuksi vielä kerrattiin puomia ja A-estettä, ja Lara teki viimeiseksi vielä saman radan, jota se aluksi harjoitteli. Se meni tosi hienosti ja määrätietoisesti, ja vauhtia oli. Olisi pitänyt saada videolle... Täytyy alkaa taas raahaamaan kameraa mukana treeneissä, niin saisi välillä jotain todistusaineistoa :)

Mahapöpöäkin on taas liikkeellä, toivottavasti Lara ei tuonut sitä tänään tuliaisena hallista. Maanantain tottisvuoro jää meiltä tosin joka tapauksessa väliin, koska menen kuuntelemaan luentoa psyykkisestä valmentautumisesta.

P.S. Lara käyttäytyi tänään mielettömän hienosti settien välissä, ei kuulunut ääntäkään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti