sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pk-treenikauden käynnistelyt

Hyvän lumitilanteen (eli siis lumettomuuden) vallitessa päätettiin käynnistellä tämän vuoden hakutreenikausi. Lunta ei näy mailla halmeilla, ja metsään pääsee siinä missä kesälläkin. Tehtiin aika pieni ja simppeli treeni, koska valon määrä kuitenkin vähän rajoittaa treenaamista tuolla korvessa.

Laralle tallattiin pienet kaistaleet molemmin puolin keskilinjaa, ja ukko oli valmiina ja hyvin peitettynä ehkä 30 metrissä. Lähdettiin tekemään hajunhakua. Tuntui, että Lara on kasvanut henkisesti paljonkin siitä, millainen se oli viimeksi hakuillessa. Se oli hyvässä vireessä, kun hain sen autolta keskilinjalle. Nenä nousi ja se haisteli metsää molemmilta puolilta jo ennen aloitusta. Se oli kuitenkin rauhallinen, eikä piippaillut tai hönöttänyt muutenkaan. Ennen kuin lähdettiin piiloa kohti, sain sen helposti hallintaan sivulle, ja siitä palkintona sana "mennään" ja liikkeellelähtö kohtisuoraan piilolle. Lara meni tosi hyvin nokka ilmassa ja tuntui paikantavan ensimmäisen ukon hyvin. Palasin ehkä puoli matkaa takaisin, koira istumaan ja lähetys kohti piiloa käsimerkillä ja sanalla "ukko". Lara lähti työskentelemään keskilinjaan nähden takaviistoon varmaankin siksi, että haju painui piilolta tuulen mukana rinnettä alas. Tietyn matkaa edettyään se eteni keskilinjan suuntaisesti suoraan piilolle (suunnilleen vastatuuleen). Nenää se siis osaa käyttää.

Toisella piilolla oli vähän samanlainen tilanne, eli lähetyksen jälkeen Lara teki pienen kaarroksen, mutta paikallisti ukon kuitenkin pian. Kolmas piilo laitettiin sitten lähemmäs keskilinjaa, ja kolmannelle piilolle lähetys saatiinkin tosi hyvin ja koira eteni oikeaoppisesti suoraan.

Palkkana olivat tänään namit ja lelut, mutta leluille Lara ei syttynyt kovin paljoa. Liekö sitten niin, että menossa olevat juoksut vaikuttavat asiaan. Muuten se oli kyllä oma itsensä ja paineli täysillä piiloille. Kaikenkaikkiaan tuntui, että meidän yhteispeli toimi tänään paljon paremmin kuin viime kesän treeneissä. Ehkä Larassa on jo jotain kypsymistä havaittavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti