perjantai 17. tammikuuta 2014

Takaaleikkauksia

Laraa on nyt muutaman kerran ohjannut avokkini, jolle aksa on myös uusi harrastus. Minulle on jäänyt lähinnä koutsin osa, ja tämä järjestely on aikakin toistaiseksi tuntunut hyvältä :) Kumpikin nauttii touhusta tosi paljon, ja minulle jää kyllä yllin kyllin tekemistä toko- ja pk -hommien kanssa.

Laran kanssa alettiin tänään työstää uutta ohjaustekniikkaa eli takaaleikkauksia. Ratana oli lyhyt hyppy-mutkaputki-hyppy-hyppy -setti, jossa takaaleikkaukset tulivat putkella ja putken jälkeen ensimmäisellä hypyllä.

Laran paikallaanpysyminen ei tänään ollut vahvinta mahdollista laatua, ja todettiinkin, että uutta asiaa päästään paremmin harjoittelemaan niin, että avustaja pitää koiraa lähdössä paikallaan. Aika pian todettiin, että Laralla on aika vahva imu putkeen, ja ensimmäinen takaaleikkaus ei siis tuottanut ongelmia. Hämminkiä tuli putken jälkeen, jossa Laran olisi pitänyt suorittaa hyppy kun ohjaaja tekee takaaleikkauksen vasemmalle, ja koiran pitäisi siis kääntyä hypyn jälkeen vasemmalle kohti seuraavaa hyppyä. Lara teki monta kertaa niin, että se kyllä suoritti ohjauksen mukaan ensimmäisen hypyn, mutta teki sen jälkeen pyörähdyksen oikealle, ja jatkoi siitä seuraavalle hypylle. Se siis oletti, että ohjaaja on hypyn jälkeenkin sen oikealla puolella. Tätä ryhdyttiin työstämään siten, että palkkaus tuli aluksi yhden hypyn jälkeen vasemmalle puolelle. Toistojen jälkeen lisättiin mukaan viimeinen hyppy.

Laran rauhoittuminen toimi kohtalaisesti settien välillä. Ajoittain tuli kitinää tai haukahdus, mutta toisaalta se jaksoi odotella kiltisti melko pitkätkin jaksot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti